ponedeljek, 25. februar 2013

1) Rails for assholes - kako slediti 'projektu' na github

Github.com 

ali 

"What the fuck he wants from us now?!?"


Premisa: ok. Recimo, da si len človek :)


In recimo, da si tok len, da se ti ne da brat vsega sranja, ki ga napišem v blog (totalno štekam, jest tud nebi bral. Kav si ta Hoornet sploh misle da je. Idiot debiln! Mah.. pustmo to...) in bi se predvsem rad naučil vsaj nekaj Rails programiranja (nice try asshole! You should be more clever and choose a different blog if you are serious. Don't you see that Hoornet is just full of shit?!). Skratka zanima te predvsem koda...

Zato sem v svojem vsemogočnem, sočutju do tebe zastavil projekt (phahahaha! P... p... pr... projekt? hahaha) po delih. In to ne samo v obliki postov, ampak tudi v obliki paralelnih objav git tagov/branchov (whatever!) z imeni oz. številkami posta. Tako boš lahko (če bo seveda tale Hoornet sploh objavil naslednji post. Kreten!) preprosto sledil z do tistega trenutka narejenim projektom.
V ta namen bom uporabil že pridobljeno znanje (yeah right!) kontrole kode - GIT! Kot svoj server sem si izbral github, ki je za open source projekte (javne objave) đabe!!!


--------------

 Postopek

Postopek?

Meh...


Tako imaš sedaj dve možnosti (poleg seveda tiste , da vso kodo preprosto pretipkaš sam. Ampak to ne paše pod zgornjo premisa, kajne? Hehe! Đerkl!):
1)
Vsakič posebej narediš mapo in za vsak moj git push narediš najprej:
 git clone https://github.com/Hoornet/hoornet_sample_app.git
nato po
 git checkout branch_veselega_idiota

ali pa (in to pot priporočam tudi osebno)

2)
a) se registriraš na github.com (itak ti zna prit tale site prav še v prihodnje. Je kratko malo the best on the market!)
b) greš na moj projekt: https://github.com/Hoornet/hoornet_sample_app in klikneš FORK the project. S tem, dobiš svojo kopijo.
c) To kopijo potem kloniraš na svoj comp podobno kot zgoraj (la da seveda s svojim naslovom). Nato pa jo (kodo) lahko poljubno manipuliraš, pushneš gor svoje spremembe, in ko jaz spremenim svojo kodo, lahko te spremembe tudi potegneš na svoj repo. Mal mogoče prebereš navodila na githubu pa bo.



-----------------------

Da pridobiš kod torej kloniraj (za naslov bom vedno uporabil svoj git naslov. Namesto njega lahko seveda uporabite svoj fork)




V izbrani mapi, kjer misliš voditi ta učni biser deluj tako:
git clone https://github.com/Hoornet/hoornet_sample_app.git


thats all folks! 


----------------------


To je to za dons.
In? Pa drgač? Ti že kej pospuščajo živci? Je tvoja mazohistična duša zadovoljena z neprestanim žaljenjem? Če ne mi lahko napišeš pritožbo na:
janez.jansa@slo.gov.edo

Till next time...
asshole(s)....


Ni komentarjev:

Objavite komentar